kk@thermocell.dk +45 96 69 50 60    SE 

Tester och godkännanden

Test/kontrollsystem för Thermocell träfiberisolering

För att dokumentera egenskaperna för Thermocell FSC®-C013321-certifierad träfiberisolering testas relevanta parametrar löpande. Testprocedurerna - däribland använda normer, testfrekvens och utförande organ - är inrättade på ett sådant sätt att testresultaten utgör grunden för de godkännanden Thermocell väljer att upprätthålla. Godkännandena är också föremål för löpande kontrollsystem.

Godkännanden

Det krävs inget särskilt godkännande för att marknadsföra Thermocell FSC®-C013321-certifierad träfiberisolering i Danmark, Sverige och Norge. Thermocell har därför istället valt att dokumentera produktens egenskaper via tester som utförs av ett oberoende europeiskt ackrediterat testorgan. Dessutom är Thermocell FSC®-C013321-certifierad träfiberisolering godkänd av SITAC i Sverige - ett nationellt svenskt godkännande.

Thermocell har även uppnått tyskt nationellt godkännande samt CE-märkning.

Använda testanläggningar

Alla tester av Thermocell FSC®-C013321-certifierad träfiberisolering har fram till dagens datum genomförts på Rise Research Institutes of Sweden "Sveriges Provnings- och Forskningsinstitut" i Borås i Sverige. Rise är ett europeiskt ackrediterat testinstitut med stor erfarenhet inom trä-/cellulosamaterial.

Löpande tester

Thermocell är i anslutning till upprätthållandet av det nationella svenska godkännandet underställt ett löpande kontrollsystem. I anslutning till detta genomför Rise stickprovskontroller av relevanta parametrar och Thermocell genomför löpande egenkontroller med Rises godkännande.

Brandtester

Thermocell har själva utfört en rad brandtester - däribland tester som jämför brandegenskaperna hos olika material. Kontakta Thermocell angående genomförandet och resultaten av dessa tester. Testerna visar mycket fördelaktiga brandmässiga egenskaper för Thermocell FSC®-C013321-certifierad träfiberisolering --  Brandklass B Ds-2-d0

Denne hjemmeside anvender cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på siden. Læs mere her

Ok